Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd - filterfritt, ärligt och snällt. Jag kanske inte har de snyggaste bilderna, men jag har en vass penna och ett filterfritt liv som jag hoppas ska få dig att må bra. En kontrast till det perfekta vi delar i sociala medier, ingen katastrof men ärligt. En storsyster på nätet säger vissa.
Annons
Annons

Att somna i fosterställning

Nej, inte över några ångestattacker men utav serien Squid game. Herregud, Gustav och jag har precis sett färdig avsnitt två och mina fingrar skakar bokstavligen. Det är inte direkt en feel good serie, men en jädra nagelbitare.

Annons
Annons

Serien.. vad den handlar om. Utan att avslöja något major så har huvudrollsinnehavaren ett spelmissbruk. En fantastisk skådespelare. Men allt jag tänker på är fattigdomen. Att det finns de som stressar över hyran till två kvadratmeter som ska vara deras hem. Att det finns de som lämnar sjukhus döende för att de inre har råd med vården. Fattigdom är verkligen baksidan av girighet och jag önskar att hela leder var uppenbart när vi i västvärlden gör våra klipp på nätet, shoppar billiga kläder som garderoberna knappt har plats med och känner oss fria för att rensa och köpa mer, nytt, billigt och fylla igen.

Handlingen är något annat men vad äcklig jag känner mig som människa i detta konsumentsamhälle. Gud… så mycket tankar. Jag vill inte köpa en endaste pryl till. Att allt mitt ska bidra till allt som inte är ditt på andra sidan världen.

Jag kanske är högkänslig och se de grejerna i serien, inte blodet eller rebusarna utan fattigdomen folk kallar vardag.

Annons

Jag vill göra så mycket innan jag lämnar denna värld, men vi har ju bara ett liv och begränsat med tid. Utsatta barn❤️ tankarna snurrar och hjärtat darrar.

Kollar ni också på serien! Vad är det för känslor som rör sig hos er? Inga spoilers med än känslorna.

6 kommentarer till “Att somna i fosterställning”

 1. Eva skriver: 12 oktober, 2021

  Jag kunde inte se serien, snappade bara upp lite fragment medan min man tittade. Men kylan! Så omänskligt, att bokstavligen behadla människoliv som spelpjäser. Det var det som gjorde att jag inte klarade av att titta.


 2. Karin skriver: 12 oktober, 2021

  Sett serien – vansinnigt spännande.
  Men blev samtidigt mycket illa berörd, och såg detsamma som du – glad över att inte vara ensam om det. Dessutom, en otäck känsla i magen och fundering över hur fiktiv handlingen egentligen är? Hur fiktiv kommer den att vara i framtiden?


 3. Ewa skriver: 12 oktober, 2021

  Jag har inte sett serien. Jag vill börja med att hjälpa våra fattigpensionärer som har arbetat ett helt liv etc etc. Vi väljer själva vad som är viktigt, jag försöker att hjälpa behövande i vårt land.


 4. M skriver: 12 oktober, 2021

  Sett serien. Den blir bättre…eller ska man säga hemskare ju längre fram du kommer.


 5. Skämsiga mamman skriver: 12 oktober, 2021

  Ja, så ser det tyvärr ut för vissa.
  Vi är nästan de enda som hyr i ett så kallat ” fint” område, men det var också den enda lägenheten vi fick trots 14 års kötid.
  Väldigt tacksamma så klart men hyran är hög och vi jobbar och står i, ( min man har två jobb så han är borta först på dagen och sen på kvällen), vi behöver ett staket på framsidan som fanns när vi flyttade in, men det föll ihop i vintras och hyresvärden vägrar betala vad det kostar. Vi har två små barn som vi inte vågar släppa ut en sekund själva, medans grannarna både har fint staket och häck. Det kör matleveranser från Mathem, budbee etc varje dag och de kör som dårar precis utanför oss som bor på ett hörn med dålig sikt.
  Men för oss är 10.000-15.000 kr enormt mycket pengar så vi får tumma på säkerheten.

  Plus att vår gamla bil måste in på service för den är skruttig och läcker olja och bilen måste mannen ha till kvällsjobben som är på olika platser. Så det måste gå före staketet. Är livrädd att den ska braka ihop när som bilen, för har vi ingen fungerande kombibil kan han inte jobba.
  Vi vänder på kronorna varje dag och idag blir barnen glada för vi fick pengar igår och kan fylla på kylen med mjölk och smör, så slipper de krafsa från margarinet. 🙂

  Hur blev det så här? Jag lämnade en relation med mkt misshandel som jag haft i över 15 år, och när jag var fri hade jag enorma skulder som jag nu får skuldsanering för. Trots att jag alltid jobbat heltid och aldrig varit hos fogden. Jag har alltid skött mig, och vi bodde i en hyrd bostadsrätt i flera år men ägaren blev sjuk och behövde flytta tillbaka. Och vi hade 14 dagar på oss och fick ta det vi kunde få.

  Men vi är lyckliga ändå, fast att grannarna tittar snett för de tycker vi är oansvariga som inte har staket. Men har man inte hjälp av släktingar får man snällt vänta, så vi semestrar hemma på gården nästa år så kanske vi kan köpa staket nästa sommar. 🙂

  Ska se serien , när det är gratisperiod igen på streamingtjänst. 😉


 6. Soffan skriver: 12 oktober, 2021

  Jag tittar 🙋! Har inte sett klart än men väldigt spännande ju. Men jag blir inte så illa berörd, det är så överdrivet att det är svårt att ta det för seriöst tycker jag. Däremot blev jag lite ledsen av senaste avsnittet jag såg, inga spoilers men det var lite sorgligt.


Dela på:
Laddar