Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd - filterfritt, ärligt och snällt. Jag kanske inte har de snyggaste bilderna, men jag har en vass penna och ett filterfritt liv som jag hoppas ska få dig att må bra. En kontrast till det perfekta vi delar i sociala medier, ingen katastrof men ärligt. En storsyster på nätet säger vissa.
Annons
Annons

Tensta Gospel

För längesen när jag hade sagt upp kontakten med min pappa så gick jag med i Tensta Gospel och blev kristen. Det var verkligen räddningen för mig under en tid när jag inte ville leva. För två dagar sedan gick Faje och jag på premiären av Kören.

Annons
Annons

Filmen är regisserad av min älskade Amanda Pesikan och den handlar om min gamla kör – Tensta Gospel. Jag var inte alls förberedd för hur jag skulle reagera. Jag tror inte jag gråtit så mycket sedan farfar dog. Det var på ett sånt djupt plan och skör plats som jag kom tillbaka till. Jag tror också att iom traumabehandlingen så är tiden då allt var jobbigt närmare. Men jag tar hand om den tiden, om den trasiga tjejen och sårade flickan i mig.

Det var därför jag inte bloggade igår, det blev för mycket helt enkelt. Jag vet inte om det är lite väl att gå både adhd-utredning och traumabehandling samtidigt, men jag tror inte det. Idag fortsätter adhd-utredningen, jag har träff med en läkare idag som ska kolla mina värden och ställa frågor. Det blir bra.

Annons

Visst är det så att folk med adhd har brist på dopamin? Det skulle förklara min svaghet för kickar varje dag.

2 kommentarer till “Tensta Gospel”

  1. Magdalena skriver: 26 november, 2021

    Ja, ADHD handlar om en brist på dopamin. Som mitt barn i skolan hennes dopamin räcker till att hålla motivation nog till att plocka fram böcker och materialet för en skoluppgift, sen är det slut. Hon är samtidigt på gränsen till särbegåvad och har egentligen inte svårt för skoluppgifterna, men dopaminet räcker inte till att hålla koncentrationen och motivationen. Blir lätt då stämplad som lat eller som mindre begåvad en hon faktiskt är.


    1. Elaine Eksvärd skriver: 28 november, 2021

      Det är så intressant och skulle förklara så mycket från min barndom men också idag. Får hon medicinering nu?


Dela på:
Laddar