Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd - filterfritt, ärligt och snällt. Jag kanske inte har de snyggaste bilderna, men jag har en vass penna och ett filterfritt liv som jag hoppas ska få dig att må bra. En kontrast till det perfekta vi delar i sociala medier, ingen katastrof men ärligt. En storsyster på nätet säger vissa.
Annons
Annons

Ta tjuren vid hornen eller kanske döden i handen

Jahapp, dag sex som snusfri. Nu känns det nästan inte jobbigt längre, kanske för att jag blivit sockerberoende istället. Kan säga att jag dubbelkollade fotot en och tre gånger så ingen tutte i armhålan kuppade ett hörn, men det verkar safe.

Annons

Jädrar i gatan vad kul det var att läsa om era gäng ”er tribe” av vänner och klädesplagg. Kul att se att jag inte får vara med i vissa gäng då jag har lösögonfransar på piffiga dagar. Haha, så kul att vi bjussar på fördomar. Älskar’t!

Annons

Jag var på tre bokreleaser mellan föreläsningar igår. En bok som jag redan har läst och är helt tagen av – Glaspojken av Zanyar Adami. Maj Gadd!

Jag ville bara krama honom – eller snarare pojken i honom – i all evighet. Höll mig verkligen för att inte fulgråta igår när jag träffade Zanyar. Vilken bok.

Annons

Sen köpte jag Mona Sahlins bok och passade på att be om ursäkt om jag varit för hård gällande hennes retorik 2011. Hon var så cool så.

Sen var det min vän Peter Jöback som släppte bok också. Verkligen en bokhöst och bokkväll.

Annons

Jag kunde inte stanna så länge då jag skulle föreläsa. Men jag han byta några ord med Viktor Norén som inte bara är helt makalös i Så mycket bättre utan som också var vän med Kristian Gidlund. Min stora idol och kanske en av Sveriges största ordkonstnärer. Hans bok i Kroppen min och bloggen med samma namn. Har ni inte läst den, så gör det från början till slut. Det är en blogg utan bilder, det behövs inte för hans ord målar bilder med all önskvärd tydlighet. Läs den från början, bloggen finns redan.

Jag blev nästan pinsamt klängig på Viktor för det kändes som jag fick vara nära en sån som Kristian. Dessa varelser är sällsynta. Äldre själar i unga kroppar. Jag kände mig som ett barn som pratade med en äldre vis farbror. Precis så som jag känner mig när jag läser Kristians blogg.

Nu ska jag läsa något helt annat för att deala med min nattliga dödsångest. Det är ett myller av skit som jag drababs av men innerst inne mår jag bra. Jag tror att det här är bra för mig. Har ni läst den?

Annons

Har ni andra böcker att rekommendera?

Kommentarer till “Ta tjuren vid hornen eller kanske döden i handen”

  1. Brita skriver: 12 november, 2021

    ”Döden är livsviktig” av Elisabeth Kubler-Ross! 🙂


Dela på:
Laddar