Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd - filterfritt, ärligt och snällt. Jag kanske inte har de snyggaste bilderna, men jag har en vass penna och ett filterfritt liv som jag hoppas ska få dig att må bra. En kontrast till det perfekta vi delar i sociala medier, ingen katastrof men ärligt. En storsyster på nätet säger vissa.
Annons
Annons

Sörj inte att det gjordes sent, det gjordes ju tillslut❤️

Gud vad min färg har försvunnit med vinterns ankomst. Jag vet inte om jag har berättat det med folk tror att jag är marockan på vintern och antingen ertrian eller brasilianare på sommaren. Det kan man ju kanske förstå.

Annons

Det här händer mig efter nån timme i solen. Tokigt alltså! No filter, bara gener.

Annons

Men det var inte det jag skulle prata om. Nu är det verkligen en månad att ta hand om gammalt skräp. Traumabehandlingen har börjat och jag har lämnat blodprov adhd:n vilket känns himla bra. Tänk att jag ska få vara Elaine utan traumasymptom och fokusproblem. Jag ser så fram emot den resan och framförallt det målet. Alla dessa år, som man har kämpat med hjärnan utan att vetat om det för att det varit normaltillståndet.

Traumaterapin är fin men jobbig. Gå igenom minnen och visualisera att man skyddar det utsatta barnet. Jobbigt men fint är rätt ordning egentligen.

Jag sover mycket, mitt på dagarna. Det känns som ett bootcamp jag borde gjort för längesen, det hade besparat mig massor. Men samtidigt, det besparar mig massor nu.

5 kommentarer till “Sörj inte att det gjordes sent, det gjordes ju tillslut❤️”

 1. Li skriver: 24 november, 2021

  Heter den där traumaterapin något speciellt eller bara traumaterapi? Har själv gått i traumaterapi flera gånger men aldrig hört om att visualisera att man skyddar barnet, det låter ju jättebra, så skulle gärna hitta liknande terapi.


  1. F skriver: 26 november, 2021

   Hej Li,

   Jag tror att det är EMDR-terapi.


 2. Elisabeth skriver: 25 november, 2021

  ✨💖✨


 3. Tina Eriksson skriver: 27 november, 2021

  Jag har gått i trauma terapi i3 år och börjar nu ser ljuset i tunneln. Det har innefattat både samtal och emdr och för mig har det hjälpt enormt. Sista året har jag även fått möjlighet att komplettera med basal kroppskännedom och den kombinationen har varit väldigt bra.
  Delar av kroppen jag stängt av har jag fått tillgång till igen.
  Det här varit tufft, är det fortfarande i omgångar men det bästa jag gjort


 4. wigwag skriver: 27 november, 2021

  Med alla vittnesmål här på bloggen får mig fundera. Hur stor andel av alla kvinnor är egentligen traumatiserade på ett eller annat sätt? Hur många har bokstavskombination? Eller ”bara” grovt hämmade, långt från att uppnå sin fulla potential som människor? Troligen mycket större än motsvarande hos männen. Kanske är det så enkelt att när det ”normala” hos kvinnor, på området psykisk hälsa, blir lika normalt som hos män så har vi slutligen uppnått jämställdhet i ordets rätta bemärkelse.


Dela på:
Laddar