Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd - filterfritt, ärligt och snällt. Jag kanske inte har de snyggaste bilderna, men jag har en vass penna och ett filterfritt liv som jag hoppas ska få dig att må bra. En kontrast till det perfekta vi delar i sociala medier, ingen katastrof men ärligt. En storsyster på nätet säger vissa.
Annons
Annons

Så jävla nikotindeppad

Jag trodde mitt nya liv bara skulle ta mig med storm och att de hurtiga vanorna skulle borra sina kärleksklor i mig direkt. Men omställningen tar tid. Just nu gläds jag inte färdig bok och tid med familjen, jag sörjer mitt tjuvrökande! Att vara den där bekymrade författaren med skrivkramp och cigg i hand. En riktig klyscha men som jag nöjt av den.

Annons

Just nu mår jag så pissigt i sviterna av att vänja av mig nikotin att jag tycker att det är en god idé att skita i alla kallduschar, träning och meditation. Jag skulle lätt kunna tänka mig bli en kroniskt otränad sak som börjar dagarna med en hederlig kaffe och cigg. Men innerst inne är jag ju hälsosam, hon är bara väldigt långt in just nu. nånstans därinne bor hon.

Annons

Tack för att ni fortfarande är kvar på den här Må dåligt bloggen. Helvete vilken deppsoppa jag är😅

Men det är ju inte att man är deppig som är farligt, så länge man gör de där satans hälsosamma valen. Idag var jag hurtbullen. Men jag såg inte ut som en! 😂

Annons

17 kommentarer till “Så jävla nikotindeppad”

 1. Anna skriver: 06 oktober, 2021

  Elaine, vi älskar dig precis som du är💛


  1. Elaine Eksvärd skriver: 06 oktober, 2021

   ❤️❤️❤️Ni är bäst❤️❤️❤️😭


 2. Aini skriver: 06 oktober, 2021

  Lider med dig 🥺
  Nikotindjävulen finns där jämt när man väl släppt in ”hen”
  Efter års slit med plåster, elcigg och 1 ½ år med ständigt nikotintuggummi i munnen hoppas jag att det är över 😳
  Nu är det xylitol som gäller 🙏
  Kraftig hjärnblödning för en månad sedan gav mig den spark i bakpartiet jag behövde!
  Behöver inte, och har säkert inte nån koppling. Nikotin- hjärnblödning.
  Men dödsångest så bort med skiten!
  Du fixar detta! Försök att inte tänka på djävulen, tat lugnt, ta en toy!😋💪


 3. Linda skriver: 06 oktober, 2021

  Vår 2,5-åring vaknar kl.5. Lyckliga du som får sova normala tider om du vill. I ditt läge skulle jag tacksamt ta tillvara på den möjligheten. Men det är jag det!


 4. Hanna b skriver: 06 oktober, 2021

  Jag vill också gärna tillhöra 05.00 klubben men för närvarande tillhör jag snoozeklubben till hela familjens förtret. Men älskar att vakna tidigt och få egentid om jag lyckas en gång i månaden. Ha det fint 🌸


 5. Linda skriver: 06 oktober, 2021

  Okej, din blogg är lite må-dåligt just nu. Men det är befriande tycker jag. Livet är ju inte alltid toppen.

  Via sociala medier får jag en känsla av att alla mår prima, har mycket pengar, gör mycket aktiviteter och alltid har det städat hemma. Det är klart att det inte är så.

  Jag hoppas att du snart mår bättre men jag uppskattar att du inte låtsas att allt är bra när det inte är det.

  Varm kram.


 6. Li skriver: 06 oktober, 2021

  Skit att du mår dåligt just nu!
  Kram!
  Det jag däremot gillar är att du inte döljer det. Sån klump i magen och låg självkänsla man får ibland av att se/läsa/höra om de som presterar på dessa höga nivåer. Känns lite mer mänskligt när man får bli insläppt och se att jo, det tar på. Det tar på som fan ibland. För oss alla.
  Skulle också upp kl 5 idag tänkte jag.
  Gick och la mig kl 21 för att hinna med
  2h-prommis och att verkligen ha fått sova ut efter alldeles för många nätter av för lite sömn. Vaknar av ösregnet. Och nej, trösten om bra kläder/skor i hallen som väntade kompenserade inte den perfekta temperaturen under täcket och faktumet att det inte var jag som behövde lämna eller gå till jobbet tidigt… så här sitter jag nu med en kaffe i handen 9:08 och morgonrocken på.. har lite dåligt samvete men tänker ”fuck that”, det är en ny dag imorgon!


 7. Kicki skriver: 06 oktober, 2021

  OM du verkligen vill sluta men känner att det är svårt att ersätta suget? Det finns laserbehandling för att stänga synopserna i hjärnan och ta bort/minska nikotinsuget. Min mamma som var storrökare ca 2-3 paket John Silver om dagen slutade efter 50 år som rökare med den metoden. Värt att testa! Vet själv att det är svårt, jag slutade för 25 år sedan och ångrar det inte, vita tänder, god hälsa och vacker hud är min belöning😍


 8. Sanna skriver: 06 oktober, 2021

  Jag tycker så mycket om att du är ärlig och på riktigt, det är värt hur mycket som helst! Livet ÄR upp och ner och det är normalt och det är fint att visa. Sedan hoppas jag innerligt att du snart får må bra igen och jag är säker på att du kan mota ut nikotinmonstret- såå bra beslut! <3 <3 <3


 9. Tia skriver: 06 oktober, 2021

  Glöm inte att man inte är sitt starkaste på morgonen. Så deppa inte för att du inte känner dig som hulken när du tränar tidigt.

  Kör mkt tidig morgonträning och det skiljer rätt mkt i styrka jämfört om jag kör ett pass på lunch.

  Positiva är ju att man blir starkare oavsett när på dygnet men tränar 😊


 10. Skolkurator skriver: 06 oktober, 2021

  Fattar inte hur du ens kan tänka tanken och gå upp och träna 05.30! Jag är morgonpigg, men skulle aldrig hurta upp för träning. Svimmar ju bara jag kliver ur sängen för snabbt. Kroppen behöver tid att vakna till… Meditationen och lugnet förstår jag, men träningen skulle jag spara till em. Kämpa på!


 11. Soffan skriver: 06 oktober, 2021

  Jag går alltid upp 5:30, men inte för att vara hurtig eller ha egentid (har inga barn), utan för att jag inte hinner göra mig i ordning och ta mig till jobbet annars. Börjar 7:30. Har alltid tänkt att det är en ganska vanlig tid att gå upp för de flesta men när jag läser detta blir jag förvirrad 🤔?! Hinner dock absolut inte träna eller meditera 😅.


  1. Moa skriver: 06 oktober, 2021

   Haha samma här. Normal kontorstid är ju 8 en vanlig starttid


 12. Beata skriver: 06 oktober, 2021

  Efter att ha sett Anders Hansens program om hjärnan förstod jag att sömn är viktigare än forskarna trott för hälsan. Därför skippar jag att gå upp tidigt.


 13. wigwag skriver: 06 oktober, 2021

  Det är inte hälsosamt träna på bekostnad av sömn. Så här ser ett hälsosamt liv ut. Först sover man minst så mycket kroppen behöver för sin återhämtning. Gärna lite mer. Sen äter man regelbundet och nyttigt. Och sist kommer eventuellt lite träning, absolut inget nödvändigt, för att underlätta för kroppen sova och psyket känna hunger när den ska det och efter rätt saker. För vissa är träning viktigare än andra. För en del är träning helt onödigt. För personer med liten fysisk ansträngning i arbetslivet är träning tex viktigare än för tex byggjobbare och sjuksyrror. Men för ett gott hälsosamt liv är rejält med djupsömn och god kost viktigt för alla. Och viktigast är alltså sömnen. Men det visste du ju redan Elaine.


 14. Malin skriver: 06 oktober, 2021

  Jag kommer aldrig höra till dem som stiger upp tidigt för att få egen tid, aldrig 😁 Jag älskar att sova, 8-9h per natt. En djup och god sömn 😴 (Är gravid med nummer 5, så jo, jag vet vad små barns år kan göra 😉)
  I mina tonår tränade jag massor, då och där älskade jag det. Det var mitt liv. Idag vill jag inte träna men däremot måste jag röra på mig, vardagsmotion är lättast för mig men också att springa, leka, dansa, cykla, skida och skrinna oftast med barnen gör mig glad. Äter gör jag av det mesta men efter säsong. Och när jag känner mig nere, då sover jag en siesta eller två på dagen och dricker massor med vatten, det glömmer jag för ofta. Jag tror inte man behöver radikala förändringar i sitt liv för att må bättre eller drastiska beslut, ibland behöver man bara vara sig själv och må bra i stunden !
  Kämpa på Elaine, du kommer hitta ditt sätt att må bra på !


 15. Helena skriver: 07 oktober, 2021

  Vi har börjat åka in till kontoret en gång i veckan nu så idag är jag ofrivilligt medlem av 05:30 klubben. Förra veckan hade jag glömt precis allt vad planering heter så jag hoppas det blir lite bättre idag. 🙈 Ryggsäcken är packad iaf 😉


Dela på:
Laddar