Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd - filterfritt, ärligt och snällt. Jag kanske inte har de snyggaste bilderna, men jag har en vass penna och ett filterfritt liv som jag hoppas ska få dig att må bra. En kontrast till det perfekta vi delar i sociala medier, ingen katastrof men ärligt. En storsyster på nätet säger vissa.
Annons
Annons

Känner mig som en liten Buddah

Godmorgon mina älskade vänner! Jag har insett varför jag haft svårt att sova. Jag tog min medicin 08.15 och den verkar ju i 14 timmar så det är bra att ta den tidigt. Igår tog jag den 06.15 och sov som ett barn vid 22.00. Ledsen att jag tråkar ut er med min medicinering men jag är så orolig att jag ska bli en annan. Jag träffade en underbar kvinna vid Kungens kurva när jag var på medicin. Jag behövde inte vara orolig för att inte vara närvarande för vi pratade på riktigt där vid frukten på Ica. Om du läser min blogg, tack för att du vågade dig fram och delade det du delade om dina familjemedlemmar med adhd.

Annons
Annons

Vi hade ett sånt genuint samtal och jag som varit rädd för att jag kanske skulle bli avtrubbad av medicinen kände en massa härliga känslor i mitt bröst. Jag känner förresten de intensiva glada känslorna, men jag tycker inte att jag blir arg. Fast jag har inte haft skäl till det heller. Men Gustav upplever mig som mindre irritabel vilket är underbart för honom och familjen.

Min älskade sugarfrog och jag på hotellet i fredags. Vi blev tidiga med nyårsmålen i år. Jag delar dem med i i nyår.

Annons

Nu vill jag bara skapa ett hållbart liv där jag jobbar 09-17, tränar 06-06.30 för naturligt dopaminpåslag, skippa socker och gluten eftersom studier visar att det är gynnsamt för en adhd-hjärna. Mejerier ska man tydligen också sluta med men jag pallar faktiskt inte göra allt på samma gång. Det är stort nog att jag tränar på morgonen, har slutat röka och inte blir uttråkad som förut. Jag känner mig tillfreds, som en liten Buddah. Förut kunde jag ringa vänner för att bota min tristess, men nu ringer jag om jag har något att säga istället. Missförstå mig rätt, jag har haft massor av mysiga samtal med mina vänner men nu har jag mysigt med familjen och mig själv. Jag kan bara stirra ut genom fönstret på nåt träd som vajar i vinden och känna lugn. Det är så skönt. Och att inte behöva ta omvägar från godis, stimorol eller cigaretter i matbutiker i rädsla att jag ska fatta beslut jag egentligen inte vill – det behöver jag inte på medicinen. Det är som jag fått en rationell röst som talar och tänker innan något görs. Asså wow säger jag bara.

Hoppas jag sover som en bebis i dag igen. Tack snälla för ert stöd det betyder så mycket att ni som har adhd vågar vara öppna ni med.

10 kommentarer till “Känner mig som en liten Buddah”

 1. Lovisa skriver: 21 december, 2021

  Tack för att du delar med dig! Min 18-åring fick sin adhd diagnos för en månad sen och väntar nu på ny kallelse för att ev få medicin. Jag har varit lite osäker på om hon ska ta medicin, men nu är jag övertygad om att hon iaf ska testa. Jag trodde först att det räckte med en diagnos för att hon skulle förstå att hon måste skärpa sig…🙈😉
  Det har varit superbra för mig att läsa din blogg under denna tid (gillar den även annars!). Min förståelse för hennes svårigheter har ökat tack vare dig. Jag ska be henne om ursäkt idag❤️
  Tack igen och ta hand om dig!


  1. Elaine Eksvärd skriver: 21 december, 2021

   Gud fick värsta gråtattacken av din kommentar. Så himla fint att du ber om ursäkt och insikten om ens adhd gör inte att man kan skärpa sig utan det gör att man förstår sin funktionsnedsättning. Vi kan inte skärpa oss utan vi behöver verkligen hjälp, rätt förutsättningar, mat, sömn, struktur och träning för att kunna ha samma förutsättningar som andra tar för givet. Gustav sa ”det är ju bara att låta bli att äta fem glassar på raken om du mår dåligt av det”. Jag svarade skamset ”det går inte”. Men nu med medicinen går det. Stor kram till dig och din 18-åring!


 2. Svahnholmen skriver: 21 december, 2021

  Jag misstänker att min dotter på 11 år har någon form av NPF problematik kanske autism och/eller ADHD. Vi har inte gjort någon utredning då vi är funderar mycket över om en ev diagnos hjälper eller stjälper? Upplever att skolan anpassar och gör vad de kan för att skolgången ska fungera och tror inte de kan göra mer eftersom en diagnos tyvärr inte ger extra resurser till skolan. Om det nu inte skulle vara ADHD utan någon annan diagnos så finns det ju ingen behandling att ge. Vad tror du Elaine hade det hjälp dig att få en diagnos när du gick i skolan? Hade du nått samma framgång tror du om du vetat om diagnosen tidigare? Vi är lite rädda att dottern ska (baserat på hennes personlighet) använda en eventuell diagnos som en ursäkt att inte göra saker som hon måste fast hon inte vill exempelvis gå till skolan, göra läxor, räkna matte. En diagnos ger ju en förklaring men ändrar ju inte ett beteende? Tar gärna input från dig eller om någon annan följare har erfarenhet av detta. Bra eller dåligt med utredning och diagnos.


  1. Linn skriver: 21 december, 2021

   En ev utredning kan ju ge tydlighet kring vad er dotter har utmaningar i. Vad är hennes styrkor, och var har hon utmaningar (funktionsnedsättning). Alla fungerar ju olika. Jag hade absolut gått vidare för att få en utredning. Dessutom kan ni som anhöriga få bättre stöd framåt, och skolan får mer ”på papper” vad er dotter har för utmaningar och behov av tex anpassningar. Tänker även framåt, när er dotter ska ut i vuxenlivet.


   1. Svahnholmen skriver: 21 december, 2021

    Tack!


  2. wigwag skriver: 21 december, 2021

   ”Du upplever…” skriver du, men om du inte har talat med skolan om din dotter, hur hon klarar sig utifrån deras perspektiv,, tycker jag du ska göra det till att börja med. Du behöver inte stå ensam i frågan om ev. utredning. Sådant ska din dotters skola ha erfarenhet av också. Hur som helst bör skolresultat, motivation att göra sånt hon måste etc. vara sekundärt tycker jag. Om din dotter har en funktionsnedsättning är det viktigaste i sig att få den definierad så att hon får det stöd och den hjälp hon behöver.


 3. C skriver: 21 december, 2021

  Hoppas du också delar med dig av eventuella biverkningar. Blir så rädd när jag läser i FASS så försöker undvika psykofarmaka trots att jag kanske skulle behöva det..


 4. Kicki skriver: 21 december, 2021

  Det var jag 😃✋🏽 Det var mig du talade med, och jag var så glad att DU kändes precis så genuin som jag uppfattat dig under alla år jag följt dig. Efteråt kom jag på mig att jag glömt berömma dig för alla dina fantastiska egenskaper, och allt du är så öppen med. Du fick mig att jobba mer med ”Stopp min kropp”, (jag arbetar inom barnomsorg, jag är dagmamma). Jag älskar dina retoriktips, skrattar så jag får ont i magen när ni lägger upp små sketcher. För att inte tala om hur du vurmar för barn med funktionsvariationer och deras rättigheter, och använder din röst för alla funkisföräldrar. När du nu dessutom går ut med din ADHD och din medicinering så blev det bara grädden på moset för hur mycket jag gillar dig. Du är min idol! Du är helt enkelt fantastisk. Jag önskar dig allt det bästa, nu och i framtiden. Med eller utan medicin är du helt enkelt fantastisk ❤️


  1. Elin skriver: 21 december, 2021


  2. Elaine Eksvärd skriver: 22 december, 2021

   Goa människa tack snälla! Jag blir så glad! Hoppas vi springer på varandra fler gånger! Stor kram! 🥰


Dela på:
Laddar