Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd - filterfritt, ärligt och snällt. Jag kanske inte har de snyggaste bilderna, men jag har en vass penna och ett filterfritt liv som jag hoppas ska få dig att må bra. En kontrast till det perfekta vi delar i sociala medier, ingen katastrof men ärligt. En storsyster på nätet säger vissa.
Annons

Axlarna har sjunkit

Min självbild är inte vad den en gång var. Jag känner mig starkare och svagare på samma gång och det är ganska så, skönt. Jag känner mig svag på gymmet men stark för att jag ändå är där.

Jag är verkligen inte den som spänner musklerna framför spegeln längre. Jag känner att jag utsatt min kropp för en massa jobbigt att jag inte tänker tvinga den över att vara malmig över onödigheter. Jag är bara tacksam över att den orkar ha med mig att göra. Jag ska göra så gott jag kan för att ta hand om dig kroppen. Och knoppen också!

Annons
Annons

Om fem dagar kommer våra balkonger fyllas med människor vi älskar. Släkt och familj. Jag har preppat så precis allt är färdigt. Till och med idegranen är beställd och klar och ska planteras tillsammans med vildvinen nedanför vår nya balkong. Jag har skickat bröllopsklänningen till kemtvätten och snackat ihop mig med både Jesper Anhede och Anna Sahlene om själva ceremonin. Hon bad att få sjunga en sån fin sång att jag storgrät när jag hörde den. Den är verkligen Gustav och jag. Jag vet att det är lite märkligt att fota sig och andra när man gråter, men jag var tvungen att skicka bildbevis över hur rörd jag var när hon sjöng över telefon.

Jag visste ingenting om äktenskapet när jag gifte mig 2011. Nu gör jag det och det känns så himla stort. Min man, mitt allt, Gustav.

Annons

4 kommentarer till “Axlarna har sjunkit”

 1. Marielle skriver: 14 september, 2021

  Hur länge var du och Gustav tillsammans och bodde ihop innan ni gifte er?

  Jag funderar mycket på om äktenskap är så annorlunda jämfört med att vara sambo. Jag och min sambo har varit tillsammans i fyra och ett halvt år och bott ihop från start. Vi har börjat planera att skaffa barn och jag är benhård med att vi ska vara gifta innan ett barn föds på grund av de juridiska fördelarna det medför.

  Men blir förhållandet annorlunda på något sätt? Jag har svårt att tänka mig det men så har jag aldrig varit gift heller. Någon med erfarenhet som vill dela med sig?


  1. Linda skriver: 14 september, 2021

   Jag vet inte om jag tycker att det blev någon större skillnad i förhållandet mellan före och efter. Vi var tillsammans i 9 år innan vi gifte oss. Då hade vi studerat, varit sambo i 6 år, fått barn, köpt hus mm. Vi har nu varit gifta i 15 år. Kanske har vi varit mer envisa på att hålla ihop när livet varit tufft jämfört med om vi varit sambo men jag har absolut ingen aning, vi är rätt envisa båda två oavsett. Vi gifte oss framför allt för de juridiska fördelarna med att vara gift och att det var kul med en fest för att fira kärleken!


 2. Eva Lundberg skriver: 14 september, 2021

  Bilden där du gråter berörde mig på ett fint sätt. Såg och kände det vackra. Kärlekens kraft så fint och kraftfullt❤️


 3. Beata skriver: 14 september, 2021

  Tänkte på dig imorse, Elaine. Hoppas att du bloggar när du hamnar i klimakteriet. Det är en del saker som behöver komma upp till debatt. Typ sexlusten och vad händer med den, hur förändras sexlusten hos kvinnor fysiskt och psykiskt, forskning, och massa grejer. Brister hos vården och gynekologer.


Dela på:
Laddar