Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd - filterfritt, ärligt och snällt. Jag kanske inte har de snyggaste bilderna, men jag har en vass penna och ett filterfritt liv som jag hoppas ska få dig att må bra. En kontrast till det perfekta vi delar i sociala medier, ingen katastrof men ärligt. En storsyster på nätet säger vissa.
Annons

Goood morgon – kedja på en vana för tusan

Den här veckan schemalade jag tacksamhet 07.45 och träning eller promenad 08.00. När jag blev intervjuad häromdagen kring min hobby och vad som är viktigt för mig i mitt liv så hörde jag mig själv svara ”träning” i ren vana. Men när jag sa det så tänkte jag ”Du ljuger”.

Jag har fallit ur träningen totalt sedan jag skadade min höft och axel i padel. Jag har gått på smärtstillande och tröstat mig själv med god mat och bubbel med kompisar i alla fall nån gång i veckan. Det har varit otroligt kul men också märkbart för en person som alltid tränar att plötsligt sluta. Jag vet att jag har behövt vila mig höft men tusan vad bekvämt det kan bli att fortsätta vila.

Annons

Jag läste någonstans att för att skapa en ny vana så ska man koppla den till en redan satt vana så att den liksom kedjas på en redan befintlig vanekedja. Så himla logiskt och bra. Så efter jag har lämnat Matheo på skolan så kör jag min tacksamhetspromenad hem – en promenad då jag lyssnar på Clubhouserummets tacksamhetslista – och sen kommer jag liksom in i rätt mode för att börja träna.

Jag har också hittat sätt att få träningen gjord snabbare och det är att skriva upp träningen på en whiteboard jag inhandlade häromdagen och lämna telefonen utanför gymmet. Jag är så FRUKTANSVÄRT lat så det är lätthänt att jag-ska-bra-kolla-en-sak mitt i passet. Inte bra för träningen.

Annons

Det här känns så bra och jag lyckades träna och promenera varannan dag tack vare denna kedjevanetanken.

Har ni några vanor ni skulle vilja ha och var i era vanor skulle den passa att kedja på?

Dela på:

Laddar nästa sida…